Banana Bread
No Reviews
Συστατικά
Μερίδες
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες | |
1 αυγό ή 2 ασπράδια | |
2 κ.σ ελαιόλαδο | |
1/3 φλ γάλα χαμηλό σε λιπαρά | |
1/3 - 1/2 φλ καστανή ζάχαρη | |
1 κ.γ αλάτι | |
1 κ.γ baking powder | |
1 & ½ αλεύρι ολικής άλεσης ή βρώμης |
Διατροφικός Πίνακας
140g
Ενέργεια [kcal]
3g
Λιπαρά [g]
24g
Υδατάνθρακες [g]
3g
Πρωτείνες [g]
Οδηγίες Εκτέλεσης
1.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
2.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ μπολ
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
3.
Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύουμε το μείγμα καλά
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
4.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
5.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα [10*20εκ]
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
6.
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά [ανάλογα το φούρνο μας]
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
7.
Το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου