Ελαφριά μηλόπιτα
No Reviews
Συστατικά
Μερίδες
1/3 του κουτιού [85γρ] μπισκότα digestive χωρίς προσθήκη ζάχαρης | |
1/3 φλ λιωμένη μαργαρίνη | |
6 μεγάλα μήλα με τη φλούδα | |
3/4φλ καστανή ζάχαρη | |
1κ.γ κανέλα | |
1/2φλ νερό |
Διατροφικός Πίνακας
300 [kcal]
Ενέργεια
8 [g]
Λιπαρά
58 [g]
Υδατάνθρακες
1 [g]
Πρωτεΐνες
Οδηγίες Εκτέλεσης
1.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη σε ένα μπολ
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
2.
Τοποθετούμε το 1/3 του μείγματος σε ένα ταψί
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
3.
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
4.
Πασπαλίζουμε τις φέτες με ζάχαρη, κανέλα και άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
5.
Τοποθετούμε τις φέτες μήλου μέσα στο ταψί
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
6.
Τα περιχύνουμε με ½ φλ νερό
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
7.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του μπισκότου από πάνω
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
8.
Καλύπτουμε με 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά [ανάλογα τον φούρνο μας] στους 180 βαθμούς Κελσίου
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου
9.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά
Επισήμανση ως ολοκληρωμένου